STONE REPAIR
Zwattingburen 40 | 2151 ZL, Nieuw-Vennep | 06 - 4356 9606

Technieken onderhoud en renovatie natuursteenBij het onderhoud van natuurstenen producten zoals natuurstenen vloeren, wanden, gevels en trappen worden veel verschillende technieken gebruikt. Maar wat betekenen deze technieken nou eigenlijk, en wanneer wordt welke methode toegepast? Wij leggen het graag aan u uit.
: 06 - 4356 9606

: Bekijk brochure


Technieken


Kristalliseren


kristalliseren van een natuurstenen vloer.

Kristalliseren


Wanneer de glans in uw marmer, travertin of hardsteen minder wordt, kunnen we door kristallisatie de uitstraling weer in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Bijkomend voordeel in dit proces is dat de toplaag van uw natuurstenen product dichter en slijtvaster wordt. Deze techniek is geschikt voor kalkhoudend natuursteen.


Impregneren


Geimpregneerde natuurstenen vloer.

Impregneren


Door het impregneren worden de poriën van uw natuursteen opgevuld, zodat de toplaag vuil- en vochtafstotend wordt. Vuil kan niet meer in uw vloer trekken en uw vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken met reguliere schoonmaakproducten. Impregneren kan op alle soorten natuursteen worden toegepast.


Coaten


Coaten van een natuurstenen vloer.

Coaten


Leisteen, kwartsiet of gezaagd / gebrand graniet of basalt krijgt door het toepassen van een coating een solide bescherming. De kleur van uw natuurstenen product wordt geaccentueerd door dit proces, waardoor de structuur volledig tot zijn recht komt.


Schuren


Schuren van een natuurstenen vloer.

Schuren


Vertoont uw marmer of granieten vloer veel slijtage of beschadigingen? Dan is schuren de beste oplossing. Ook wanneer er sprake is van hoogteverschillen in uw vloer, kunt u kiezen voor schuren. Met professionele apparatuur schuren wij uw vloer weer helemaal vlak, waarbij wij gebruik maken van een laagje water. Hierdoor komt er geen hinderlijk stof vrij. Na het schuren kunt u uw vloer verder laten behandelen met bijvoorbeeld een coating of u laat uw vloer door ons impregneren.

Naast marmer en graniet zijn ook travertin, hardsteen, Terrazzo, kwartsiet, basalt en leisteen geschikt om te schuren.


Polijsten


Polijsten van een natuurstenen vloer.

Polijsten


Wanneer uw marmeren vloer of schouw geen beschadigingen vertoont, maar wel enigszins dof is geworden, dan is polijsten voor u de juiste behandeling. Polijsten brengt de glans terug in uw marmer, travertin, hardsteen, graniet of terrazzo en de kleur en tekening komen weer volledig tot hun recht.

Bij het polijsten maken wij gebruik van diamantschijven. Hoe kleiner de korrel in de schijf, hoe hoger de glans van uw product wordt. Zo kunt u zelf het gewenste glansniveau van uw marmer of hardsteen bepalen.


Renoveren / restauratie


Renoveren/restaureren van een natuurstenen vloer.

Renoveren / restauratie


Het kan gebeuren dat uw natuursteen in de loop van de tijd scheuren is gaan vertonen. Stone Repair kan deze scheuren, barsten en gaten vrijwel onzichtbaar voor u herstellen. Ook het verwijderen van vlekken of het vervangen van voegen en tegels verzorgen wij graag voor u.

Renovaties kunnen worden toegepast op alle soorten natuursteen:

 • Marmeren vloeren
 • Hardsteen
 • Lambrisering en gevels
 • Travertin
 • Kalksteen
 • Trappen
 • Terrassen
 • Schouwen
 • En meer….

Overige Technieken


Polijsten van een natuurstenen vloer.

Overige Technieken


Andere technieken en toepassingen waarvoor u terecht kunt bij Stone Repair zijn bijvoorbeeld

 • Het injecteren van los liggende en hol klinkende tegels.
 • Het stralen van antislip stroken in vloer en traptreden.
 • Het stroeven / antislip maken van vloeren en trappen met chemicaliën, zowel binnen als buiten.
 • Het diamant borstelen van gebrand / geborsteld basalt, graniet en anticato marmer vloeren.

Reininging en straaltechnieken


Reiniging en straaltechniek.

Reiniging en straaltechnieken


Voor het reinigen van bijvoorbeeld gevels, glas, metaal, kunstwerken en monumenten kunt u terecht bij ons zusterbedrijf Soda Cleaning Services. Ook voor het verwijderen van graffiti of verf bent u bij hen aan het juiste adres.

Soda Cleaning Services maakt gebruik van geavanceerde, duurzame en kostenbesparende reiniging- en straaltechnieken zoals hogedruk stoomreiniging, kalkstralen en het revolutionaire soda blasting. Hierdoor zijn zij in staat zowel natuursteen als vrijwel elke andere denkbare ondergrond grondig te reinigen.


Bezoek Soda Cleaning Services